D.I.C. Veritas

Večernji list, 06.05.2016., Gotovo suđenje T. Merčepu, objava presude 12. svibnja

Tužitelj je kazao da je Merčep ljudima ispod sebe bio nesporan autoritet. Obrana tvrdi da Merčepu nije dokazano to za što ga se tereti

– Nema dokaza da je Tomislav Merčep formalno bio imenovan zapovjednikom pričuvnog sastava MUP-a, no iz iskaza svjedoka i priložene dokumentacije proizlazi da je faktički zapovijedao ljudima ispod sebe i da im je bio nesporan autoritet. Merčep je bio faktički zapovjednik, o čemu govori i to da je dio zarobljenih civila pušten nakon što je on to naredio – kazao je, među ostalim, tužitelj Silvije Sušac u završnom govoru na suđenju Tomislavu Merčepu.

Merčepa se tereti za ratni zločin nad civilima u Pakračkoj Poljani, Kutini i Zagrebu koncem 1991., jer je za zločine znao, a ništa nije učinio da ih spriječi. Sušec je detaljno analizirao izvedene dokaze zatraživši osuđujuću presudu za Merčepa. Merčepov branitelj Marko Ujević također je detaljno analizirao izvedene dokaze navevši kako smatra da nije dokazano da je Merčep počinio to za što ga se tereti. Objava nepravomoćne presude bit će 12. svibnja.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.