D.I.C. Veritas

Večernji list, 07.01.2016., Obustavljena istraga protiv Željka Sačića i Frane Drlje zbog ratnog zločina u Ramljanima

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je u srpnju 2014. godine nastavilo s provođenjem istrage protiv dvojice osumnjičenika sukladno odredbama novog Zakona o kaznenom postupku, a budući da iz provedene istrage ne proizlazi osnovana sumnja da bi obojica osumnjičenika počinila kazneno djelo u selu Ramljani, ovo državno odvjetništvo donijelo je odluku o obustavi istrage – objavljeno je na stranicama DORH-a.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o obustavi istrage protiv Željka Sačića (53) i Frane Drlje (53) zbog ratnog zločina u Ramljanima.

Priopćenje objavljeno na stranicama DORH-a u nastavku prenosimo u cijelosti:

”Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o obustavi istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1963. i 1963.) zbog kaznenih djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, i to protiv prvoosumnjičenika zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz članka 120. stavak 1. OKZ-a RH te protiv drugoosumnjičenika zbog kaznenog djela ratnog zločina iz članka  120. stavak 1. OKZ-a RH u vezi s člankom 28. stavak 2. OKZ-a RH. (7. 1. 2016.)

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je u srpnju 2014. nastavilo s provođenjem istrage protiv dvojice osumnjičenika sukladno odredbama novog Zakona o kaznenom postupku, a budući da iz provedene istrage ne proizlazi osnovana sumnja da bi obojica osumnjičenika počinila kazneno djelo u selu Ramljani, ovo državno odvjetništvo donijelo je odluku o obustavi istrage.”

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.