D.I.C. Veritas

Večernji list, 21.02.2013., ‘Zoran je krenuo ubijenom ocu na sahranu. Uhitili su ga i usmrtili

Zoran je nazvao oko 22 sata i rekao da dolazi k nama. Stigao je toga dana iz Beograda, na pokop ocu koji je ubijen u selu Kinjačka. Čekali smo ga cijelu noć, ali nije došao – prisjetila se Milka Vranešević danas na Županijskom sudu u Osijeku, gdje se Dragi Bošnjaku i Vladimiru Milankoviću sudi za ratni zločin u Sisku 1991.

Prema optužnici, bivši policajac Zoran Vranešević priveden je u PU Sisak, odakle je odveden na nepoznato mjesto i usmrćen 23. kolovoza 1991. Četiri dana kasnije, tijelo mu je nađeno na desnoj obali Save.

- Pitali smo ujutro u policiji je li uhićen, rekli su da nije. Otišli smo i u vojarnu u Petrinju po pomoć, da vidimo mogu li oni što poduzeti – ispričala je svjedokinja, inače Zoranova strina.

K njoj je Zoran krenuo iz kuće svoje zaručnice Zrinke, no gdje je potom otišao Milka Vranešević ne zna.

- Pričalo se kasnije da je krenuo u MUP, prijatelju koji ga je trebao odvesti na očev pokop – navela je.

Tražili su i njegov automobil po gradu, ali uzalud. Dva dana kasnije po gradu se, dodala je, počelo indirektno govoriti da je Zoran uhićen. Kada je saznala da je mrtav, nije vjerovala, čak ni usprkos osobnoj iskaznici nađenoj uz njega.

- Pitala sam djevera Stevu misli li da je Zoran zaista mrtav, rekao je da ne zna. Htjeli smo biti sigurni da njega sahranjujemo pa smo se raspitivali može li se krivotvoriti iskaznica – kazala je. Zorana su kasnije identificirali stričevi.

Milankovićeva odvjetnica Nataša Čučić navela je kako je Zoranov otac Mladen ostvario status poginulog borca u Republici Srpskoj. No, svjedokinja o tome nije znala ništa.

- Djever oružje nikad nije nosio i nije dao da se priča o politici – zaključila je.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.