D.I.C. Veritas

Večernji list, 22.06.2015., Pupovac o Vulinovoj izjavi: ‘Nisam zadužen za crne kronike srpsko-hrvatskih odnosa’

- To nije jezik kojeg bi ja preporučio bilo kome i to sam više puta rekao u vezi sa istupima ministra Vulina – kazao je predsjednik SNV-a.

- Ja nisam zadužen za crne kronike srpsko-hrvatskih odnosa iako me vrlo često stavljate u tu situaciju. Nisam ja bio jedini domaćin, prema tome ja nisam samo ovdje da budem zadužen za crnu kroniku hrvatsko-srpskih odnosa niti da popravljam ono što se pokvari u hrvatsko-srpskim odnosima, niti da popravljam monološke greške jedne strane – kazao je predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac u Dnevniku Nove TV.

Komentirao je izjave srbijanskog ministra Aleksandra Vulina tijekom jučerašnje komemoracije žrtvama ustaškog režima u logoru Jadovno gdje je kartinala Alojzija Stepinca nazvao “ustaškim vikarom”.

“To nije jezik kojeg bi ja preporučio”

- To nije jezik kojeg bi ja preporučio bilo kome i to sam više puta rekao u vezi sa istupima ministra Vulina. To nije komunikacija koja je primjerena državama, a posebno onome što je meritum stvari, a to su strahote koje su se dogodile u Drugom svjetskom ratu i strahote koje su se dogodile u ovom ratu – rekao je Pupovac te dodao da “to nije bilo mjesto za poruke te vrste”.

Smatra da su u cijeloj priči oštećeni i građani Hrvatske, kao i Srbije i to oni “koji smatraju da je konačno došlo vrijeme da ih se izvede iz mraka prošlosti i da se pronađe najbolji mogući način za suočavanje s tom prošlošću i da se to ostavi tamo, na mjestima gdje se to suočavanje treba događati”.

Dodao je i da je smisao pozivanja predstavnika Hrvatske i Srbije u Jadovno da se na tom mjestu “postigne suglasnost o zajedničkom izmirenju i opomeni o tome što se dogodilo i o tome da se sporna pitanja u vezi s Drugim svjetskim ratom u vezi sa ratnim raspadom Jugoslavije rješavaju onako kako se ta pitanja trebaju rješavati”.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.