D.I.C. Veritas

VSNM Općina Sunja, 17.01.2021, VSNM Općine Sunja uvijek uz svoje sunarodnike

SJEVEROVAC -  Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Sunja Pero Kuzmanović uručio je vrijednu donaciju Milanu i Ljiljani Vučković iz Sjeverovca. Iz vlastitih sredstava kupio im je novu mašinu za veš, slavinu i odvod za sudoper i drva za ogrijev.

Vučkovići inače žive u teškim socijalnim uslovima. Milan je teško pokretan i bolestan. Nemaju djecu i zaboravljeni su i od lokalnih vlasti.

“Njihovi izrazi zadovoljstva i zahvalnosti bili su dovoljna potvrda da društvena odgovornost prema ljudima u potrebi treba da postane trajno opredjeljenje, a ne izuzetak u slučajevima prirodnih nepogoda i katastrofa poput potresa ili poplava. Iz tog razloga uvijek smo spremni na angažman kako bismo bili od pomoći zajednici u kojoj djelujemo.” – rekao je Kuzmanović.

Građevinski materijal za obnovu

Srpsko narodno vijeće poslalo je Općini Sunja pomoć u građevinskom materijalu za obnovu nakon potresa. U prvoj isporuci pomoći stiglo je 1,20 metara kubnih daske, 135 letava po 4 metra i tri palete blok cigle. Raspodjela pomoći će se vršiti u skladu sa potrebama i troškovima saniranja štete na oštećenim objektima.

“Ovo je prva isporuka namjenjena Općini Sunja ali nam je iz SNV-a rečeno kako će i dalje nastojati da pomognu u skladu sa potrebama.” – rekao je Kuzmanović.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.