D.I.C. Veritas

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku, 02.08.2022, Podignuta optužnica protiv okrivljenog 61-godišnjaka zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog počinjenog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 120. st. 1. OKZ RH.

Okrivljenog 61-godišnjaka se tereti da je 15. ožujka 1992., oko 23:00 sata, u štabu Teritorijalne obrane Vardarac (Vardarac), kao pripadnik Sekretarijata za unutarnje poslove Baranje, zajedno s još dvojicom pripadnika tog sekretarijata, postupio protivno pravilima međunarodnog ratnog i humanitarnog prava o zaštiti civilnog stanovništva. Okrivljenika se tereti da je došao u štab i, kada su vidjeli da je tamo oštećenik (1945.), fizički su nasrnuli na njega te ga udarali rukama u predjelu glave i prsišta govoreći da će ga ubiti i zaklati. Jedan od pripadnika (danas pokojni) ga je više puta uboo nožem u predjelu vrata i gornjeg dijela prsišta. Oštećenik je zadobio više ubodno-reznih rana i ozljede opasne po život od kojih je ubrzo preminuo.

Rješenjem suca istrage Županijskog suda u Osijeku protiv okrivljenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

 

Veritas.Info

Prema Veritasovim saznanjima optuženi se zove MILORAD TRIVUNOVIĆ, kojeg je hrvatska policija uhapsila 07.02.2022. prilikom ulaska iz Srbije u Hrvatsku.

Detalji u saopštenju Veritasa http://www.veritas.org.rs/e-veritas-11-02-2022-saopstenje-povodom-hapsenja-i-procesuiranja-srbina-milorada-trivunovica-iz-novog-ceminca/

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.