D.I.C. Veritas

Banija.rs, 24.03.2019, Mošćeničani se pridružuju protestima protiv nuklearnog otpada

MOŠĆENICA - U prostorijama Mjesnog Odbora Mošćenica održan je u srijedu zajednički radni sastanak sa udrugama iz Mošćenice i predstavnicima građanskih inicijativa grada Siska, Dvora i Kostajnice, a sve vezano uz najavu i sasvim izgledne namjere (ne)odgovornih političara da županiju pretvore u odlagalište otrovnog, opasnog i radioaktivnog otpada.

“Cilj ovog sastanka je ujediniti sve inicijative i zajedno koordinirano, zatražiti očitovanje mjerodavnih o tomu u što se to u bližoj budućnosti planira pretvoriti ova županija. Dvoru radioaktivni otpad, Sisku opasni medicinski otpad, Pračnju opasni otpad, Glini azbestni, Novskoj komunalni itd. Pitanje je za sve nas – želimo li da naša djeca rastu u takvom okruženju.” – kažu iz MO Mošćenica.

Na koordinaciji dogovoreni su prvi koraci s pravne strane koje će u ime svih započeti odvjetničko društvo. Ono što slijedi je organizirani mirni prosvjedi od kojih će prvi biti u Dvoru 10.04. a iza njega mirni prosvjedi u Sisku koji se planiraju za 04.05. O svemu će još slijediti obavijesti sa utvrđenim hodogramom.

“Ono što je zajednička poruka svih okupljenih danas je da nam nikako nije prihvatljivo da nam se šutke i skrivajući od nas “uvaljuju” ovakvi projekti i da nam se minorizira moguća posljedica istih.” – zaključuju.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.