D.I.C. Veritas

DIC Veritas, N1, Srna, 06.08.2020, Pomen u selu Uzdolje [Foto]

U mestu Uzdolje kod Knina organizovana je komemoracija srpskim civilnim žrtvama vojne akcije hrvatske vojske i policije “Oluja”. Predsednik Savjeta Srpskog narodnog vijeća Hrvatske Milorad Pupovac rekao je na komemoraciji da su u tom mestu na današnji dan pre 25 godina mučki ubijeni civili, te da “teško” greši svako ko misli da država može biti opravdanje za ovakve zločine.

“Teško greši svako ko misli da se sloboda može graditi ostavljajući takvu vrstu tragova iza sebe, a još više greši onaj ko misli da se mir u zemlji može graditi da se zanemaruju ovakva stradanja i da se ne pokaže empatija”, rekao je Pupovac.

Navodeći da neki misle da “velike stvari opravdavaju ovakvo nedelo”, Pupovac ističe da su se danas okupili u Uzdolju kako bi se suprotstavili takvom verovanju, prenosi N1.

“Okupili smo se danas da bismo čuli osudu ovog zločina, da oni kojima je to posao utvrde ko je to učinio. Okupljaćemo se sa još jednim ciljem – da stradali ne budu povod za mržnju”, rekao je Pupovac.

On kaže da će se okupljati i dalje u najboljoj veri da će, uz poštovanje stradanja Hrvata i Srba, biti stvoreno društvo mira u kojem će biti zatvorena ratna knjiga, a ljudi će moći da se okrenu budućnosti.

Pupovac je najavio da će narednih dana biti održani komemorativni skupovi za nevine civilne žrtve na mnogim mestima šireg područja Knina i Dalmacije s ciljem da se ovi zločini ne zaborave, da se osude i da se gradi mir Hrvata i Srba.

Komemoraciji u Uzdolju je organizovao Savjet srpske nacionalne manjine opštine Biskupija.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.