D.I.C. Veritas

e-Veritas, 02.12.2022, Pupovac opet na meti ekstremista

Nastavljaju se provokacije ekstremnih nacionalista usmjerene prema Srpskom narodnom vijeću i  predsjedniku Miloradu Pupovcu. U četvrtak je na portafonu, na ulazu zgrade u kojoj se nalazi SNV u samom centru Zagreba, još uvijek nepoznata osoba preko natpisa SNV nalijepila naljepnicu “Milorad Pupovac prljavi”. I to točno na dan kada se održava konferencija povodom 20. obljetnice donošenja Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina koji je trebao osigurati ravnopravnost manjinskih naroda s većinskim, piše “Portal Novosti”

“Portal Novosti” podsjeća da nije ovo prvi put da su Pupovac i SNV na meti desničarskih huligana. Članovi neoustaške Autohtone – Hrvatske stranke prava, predvođeni Draženom Kelemincem, redovito svake godine pred zgradom u kojoj se nalazi SNV održavaju primitivne nacionalističke proteste pozivajući na linč vodstva SNV-a i redakcije Novosti. Prije pet godina u nekoliko navrata zapalili su više primjeraka ovog tjednika.

Dvije godine kasnije u širem centru grada osvanulo je više zastrašujućih grafita koji nisu bili samo govor mržnje, nego i prijetnja smrću na kojima su bila nacrtana vješala i ime predsjednika SNV-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca, da ne spominjemo sve one izljeve mržnje koji su pratili kampanju za popis stanovništva kada je gotovo svaki plakat SNV-a koji je pozivao na nacionalno izjašnjavanje bio išaran pozivima na ubojstvo Srba. Osim toga, prijeteći grafiti bili su napisani i u Pupovčevom rodnom selu Ceranje Donje.

 

 Veritas.info

 

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.