D.I.C. Veritas

e-Veritas, 07.12.2022, Kod Mirkovaca ekshumirani posmrtni ostaci dvije osobe

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja 15. novembra 2022. ekshumirani su posmrtni ostaci dvije osobe pronađene na području Mirkovaca, objavljeno je na internetskim stranicama hrvatskog Ministarstva branitelja.

Prema preliminarnim nalazima, posmrtni ostaci potječu iz vremena Domovinskoga rata, a radi daljnje obrade i identifikacije bit će prevezeni u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u saradnji s drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, nastavlja s istraživanjima na svim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukažu da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata.

Na području Vukovarsko-srijemske županije provode se sistematska istraživanja na području Petrovačkog atara, a predstoje i istraživanja na području Karlovačke te Požeško-slavonske županije.

Republika Hrvatska još uvijek traga za 1.821 osobom nestalom i smrtno stradalom u Domovinskom ratu, od kojih je 515 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije., navodi se u pomenutom saopštenju.

 

 Veritas. info

 

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

 

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.