D.I.C. Veritas

Happy TV, 16.08.2021, Dobro jutro Srbijo – Krivci optužuju žrtve, sećanje na stradale civile na Petrovačkoj cesti [Video]

Gosti Jutarnjeg programa televizije Happy bili su general-major vojske Republike Srpske dr Vinko Pandurević i direktor Dokumentaciono informativnog centra „Veritas“ Savo Štrbac. Neposredni povod bilo je obeležavanje godišnjice stradanja Srba iz izbegličke kolone proterne agresijom Hrvtske na Republiku Srpsku Krajinu, avgusta 1995. godine. Novi napadi na rad Save Štrpca, koji dolaze iz Hrvatske, kako iz Sabora, tako i iz Slobodne Dalmacije ponovo okupljaju najekstremnije desno krilo hrvatske politike na uvek istom poslu difamacije Save Štrpa, a preko njega srpske zajednic u Hrvatskoj i više i pre svih stotine hiljada protranih Srba koji su utočište našli u Republici Srpskoj, Srbiji, pa i širom sveta.

Oba gosta govorila su i o trenutno aktivnoj zamolnici za međunarodnu pravnu pomoć koju je Tužilaštvo BiH uputilo Hrvatskoj oko upotpunjavanja nalaza i pokretanja postupka protiv 14 hrvatskih generala i visokuh oficira za ratne zločine počinjene u hrvatsoj operaciji proterivanja Srba iz zapadne Slavonije, u tzv. operaciji Bljesak, maja 1995. godine.

Gosti: Savo Štrbac – Dokumentacioni centar “Veritas”
General dr Vinko Pandurević – Nekadašnji oficir i doktor sociologije

Voditelji: Milomir Marić i Katarina Korša

 

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.