D.I.C. Veritas

Index.hr. 07.02.2022, Uhićen osumnjičeni za ratni zločin u Baranji 1992, ubio je muškarca

ZBOG sumnje da je 1992. godine počinio ratni zločin protiv civila u Baranji, osječko-baranjska policija uhitila je 61-godišnjaka, nekadašnjeg pripadnika srpskih paravojnih postrojbi, a sudac istrage odredio mu je istražni zatvor.

Mučio je muškarca pa ga na kraju ubio

Osumnjičenik je uhićen u subotu, 5. veljače, a kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je sredinom ožujka 1992. na području mjesta Vardarac, tada kao 31-godišnji pripadnik paravojnih formacija, grubo fizički i psihički zlostavljao te nakon toga i usmrtio 47-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Nakon kriminalističkog istraživanja policija ga je predala pritvorskom nadzorniku te ga kazneno prijavila osječkom Županijskom državnom odvjetništvu zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, navode u policiji.

Određen mu je istražni zatvor

Tužiteljstvo je za uhićenog predložilo istražni zatvor, a sudac istrage osječkog Županijskog suda utvrdio je postojanje osnovane sumnje da je 61-godišnjak u vrijeme Domovinskog rata, na okupiranom području Baranje, kao pripadnik specijalne jedinice milicije SAO Krajine, teško zlostavljao dvojicu civila, čime je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, izvijestili su sa suda.

Protiv okrivljenika je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao postati nedostupan hrvatskim pravosudnim tijelima te da bi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke koji ga terete, a koje osobno poznaje, priopćio je glasnogovornik suda Miroslav Rožac.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.