D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 20.02.2015., KOLINDA U SVIBNJU IDE U SRBIJU? Srpski mediji: Prihvatila je poziv Vučića i dolazi u Beograd

- Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prihvatila je poziv srpskog premijera Aleksandra Vučića da posjeti Beograd, ali datum tog susreta još nije poznat – rekli su nam jučer u Uredu predsjednice, dodajući kako nije utvrđen nikakav termin za svibanj kao što tvrdi srpski Blic.

Naime, Blicu je objavio tekst u kojem se navodi kako je Grabar Kitarović prihvatila poziv srpskog premijera, ali da je navela da tom posjetu prethodi nekoliko stvari – da se uhoda u posao na novoj funkciji, da se u Hrvatskoj dogovore oko datuma parlamentarnih izbora, odnosno, da li će se održati krajem ove ili početkom sljedeće godine, te da ode u službeni posjet Sarajevu. Blic navodi i kako su Vučić i Grabar Kitarović razgovarali da bi prije posjete Beogradu trebalo riješiti “bar jedno od četiri krupna otvorena pitanja u odnosima Srbije i Hrvatske, u što spadaju pitanje nestalih, ratnog zločinca Veljka Marića, povratak kulturnog blaga Srpske pravoslavne crkve, kao i rješenje granice na Dunavu”.

Iz Ureda nove predsjednice poručili su kako u skladu s diplomatskom praksom Grabar Kitarović ne želi iznositi u javnost detalje razgovora s Vučićem.

 - Predsjednica će se založiti da se učini sve što se može da se pitanje Veljka Marića riješi na humanitaran način i da mu se omogući odsluženje ostatka kazne u Hrvatskoj – rekli su nam u Uredu Grabar Kitarović.

Spomenimo i da su se informacije Blica, koji je prvi objavio da će Vučić doći na inauguraciju, pokazale točnima. A u ovom tekstu navode i da bi detalji ovog posjeta trebali biti utanačeni tijekom susreta šefova diplomacije Ivice Dačića i Vesne Pusić 11. ožujka u Zagrebu.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.