D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 25.10.2021, Dobronić: Sve stranke, lijeve i desne, ne bi smjele imati problema s osudom ustaških simbola

Radovan Dobronić smatra i da se zabrana tog pozdrava i znakovlja ne treba dodatno urediti zakonom, jer je tu ‘sve jasno‘

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić poručio je u ponedjeljak Domovinskom pokretu (DP) da nijedna parlamentarna stranka ne bi smjela imati problem s osudom simbola povezanih s NDH, nakon što je DP negativno reagirao na njegov osuđujući stav o pozdravu Za dom spremni.

“Sve stranke, lijeve i desne koje sudjeluju u parlamentarnom životu, ne smiju imati nikakvih problema s osudom simbola koji se povezuju s nekim ovakvim sistemom koji je bio za vrijeme NDH. To nema nikakve veze s Hrvatskom”, rekao je Dobronić u ponedjeljak.

ZDS

Dobronić je na pitanje novinara komentirao reakciju Domovinskog pokreta na njegov stav da je pozdrav Za dom spremni nedopustiv, što su iz te stranke oštro osudili te ga upitali tko je on da sudi “insignijama palih vitezova HOS-a”.

Rekao im je da je, što se tog pitanja tiče, on predsjednik Vrhovnog suda. Ponovio je da je pitanje zabrane pozdrava ZDS i znakovlja civilizacijsko-vrijednosno pitanje, a da je drugo pitanje može li ili ne to netko prihvatiti.

Smatra i da se zabrana tog pozdrava i znakovlja ne treba dodatno urediti zakonom, jer je tu “sve jasno” te da nema dileme oko toga što propisuje Ustav kao i odluke Ustavnog suda.

(Odlomak)

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.