D.I.C. Veritas

Jutarnji list, Hina, 05.08.2019, ‘ZLOČINI U OLUJI ODGOVORNOST SU SVIH NAS’ Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održan prosvjed kojim se izrazilo suosjećanje sa svim žrtvama [Video]

Centar za žene žrtve rata i Ženska mreža Hrvatske u ponedjeljak su održali simboličan prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

 Trg bana Jelačoća: U Zagrebu prosvjed kojim se izrazilo suosjećanje sa svim žrtvama Foto: Braniteljski portal

Zagreb, 050819. Trg bana Jelacica. U povodu obljetnice vojne operacije Oluja odrzana je javna akcija u organizaciji nekoliko nevladinih organizacija. Ovime zele podsjetiti javnost na ratne zlocine pocinjene u Oluji. Foto: Braniteljski portal

Okupljeni su željeli izraziti suosjećanje sa svim žrtvama vojno-redarstvene operacije Oluja te podsjetiti javnost da su zločini počinjeni u Oluji odgovornost svih nas.

Tijekom prosvjeda aktivisticama je pristupio stariji gospodin koji se očito nije slagao s porukom koju šalju.

- Ostanite u svojoj kući, a nemojte dijeliti lekcije po gradu o obrani domovine – rekao je prolaznik aktivisticama. Jedna od njih mu je odvratila da nitko ne dijeli lekcije o obrani domovine, ali stariji gospodin ih je prekinuo dok su mu objašnjavale da je žrtava bilo na svim stranama.

- U Americi se kaže “love it or leave it”. Ako ti se ne sviđa, možeš slobodno otići gdje hoćeš – rekao je prolaznik aktivisticama koje su ga upitale kamo da odu.

- Ovo je zahtjev da budemo pristojna država, izraz poštovanja prema domovini – objašnjavale su žene gospodinu koji je odvratio da je “država pristojna, ali one nisu”.

Cijelu raspravu možete pogledati u videu iznad.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.