D.I.C. Veritas

Jutarnji list, Hina, 09.01.2023, Hrvatski policajac (21) koji želi ići u Vojsku Srbije udaljen iz službe: ‘Ovo je jedini takav slučaj u MUP-u‘

‘Teško je naštetio interesima službe i ugledu MUP-a, a ujedno je dovedena u pitanje i njegova dostojnost za obavljanje policijske službe‘

Slučaj 21- godišnjeg hrvatskog policajca iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dvojnog državljanstva, koji je još 7. studenoga udaljen iz službe, jer je preuzeo poziv Vojske Srbije, a da nije o tome obavijestio nadređenog rukovoditelja, jedini je takav slučaj u MUP-u.

Potvrđeno je to u ponedjeljak iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

“Policijska uprava vukovarsko- srijemska je temeljem članka 12. Zakona o policiji rješenjem udaljila iz službe 21-godišnjeg policijskog službenika koji je raspoređen u Postaju granične policije Tovarnik te je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti”, kazao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Živković je pojasnio da je 21-godišnji vukovarsko-srijemski policijski službenik na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s predstavnicima Vojske Srbije preuzevši poziv za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, a da o tome nije obavijestio svog nadređenog rukovoditelja.

 ”Time je teško naštetio interesima službe i ugledu MUP-a, a ujedno je dovedena u pitanje i njegova dostojnost za obavljanje policijske službe”, naveo je Živković te dodao da je 21-godišnji policijski službenik udaljen iz službe 7. studenog prošle godine.

Njegovo udaljavanje iz službe bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posljedica povrede nespojivi s službom kojom obavlja dok traje postupak, rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske te dodao da je to jedini takav slučaj na razini MUP-a.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.