D.I.C. Veritas

Krurir, Tanjug, 21.05.2015., HRVATI NEMAJU STIDA: Proslava Oluje trajaće dva dana!

Želimo ovih 20 godina proslaviti na najjači način. Stupićemo u kontakt sa svim gradovima i napraviti proslave od Karlovca, Gospića i Knina i napraviti da to bude obeležavanje naše pobede u čast 20 godina od naše pobede i pobede naših generala pred Haškim sudom, izjavio je ministar obrane Ante Kotromanović

ZAGREB – Dvadeseta godišnjica akcije hrvatske vojske i policije “Oluja” obeležavaće se dva dana – vojnom paradom u Zagrebu 4. avgusta i centralnom proslavom 5. avgusta u Kninu, jednoglasno je odlučeno u Zagrebu.

Kako je javila agencija Hina, odluka je doneta u sredu uveče na odboru za centralno obeležavanje 20. godišnjice “Oluje”.

“Želimo ovih 20 godina proslaviti na najjači način. Stupićemo u kontakt sa svim gradovima i napraviti proslave od Karlovca, Gospića i Knina i napraviti da to bude obeležavanje naše pobede u čast 20 godina od naše pobede i pobede naših generala pred Haškim sudom”, izjavio je ministar obrane Ante Kotromanović novinarima u ministarstvu obrane posle sednice odbora u Zagrebu.

Sednici su prisustvovali predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsednik Sabora Josip Leko, premijer Zoran Milanović, ministar obrane Kotromanović i penzionisani generali Ante Gotovina, Petar Stipetić, Marijan Mareković i Mladen Markač.

Odlukom da se vojna parada organizuje u Zagrebu 4. avgusta u popodnevnim satima, a dan kasnije u Kninu centralna proslava, kompromisno su pomireni stavovi vlade i predsednice oko proslave godišnjice “Oluje”, javila je Hina.

Vlada je, naime, predlagala da se na dan pobede i domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja 5. avgusta, uz proslavu u Kninu održi i vojna parada u Zagrebu, dok je predsednica insistirala da se te dve manifestacije u Kninu ne održavaju istoga dana, već da parada bude uoči ili nakon 5. avgusta.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.