D.I.C. Veritas

Kurir, 04.10.2023, SLUČAJ ALOJZIJA STEPINCA! Štrbac: Vatikan ga gleda kroz Titovu prizmu, a ne po tome šta je radio u ratu! OVO JE STAV PAPE FRANJE [Video]

Profesor dr Miloje Pršić, istoričar i Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas” gostovali su u jutarnjem programu “Redakcija” i razgovarali o ustaškim zločinima Nezavisne Države Hrvatske nad Srbima, Romima i Jevrejima tokom Drugog Svetskog rata za koje je Vatikan znao.

Nakon izlaganja sagovornika Miloja Pršića, o tome kako je i Alojzije Stepinac i ceo Vatikan bio upoznat sa zločinima i stravičnim ubistvima nad Srbima, i o jedinim logorima za decu u istoriji sveta – Štrbac kaže:

- Njemu su sudili 1946. godine i 2016. godine odluku poništili. Znači on je proglašen blaženikom, nešto slično svecu 1998. godine, i to od katoličke crkve – rekao je Štrbac.

Partizanske komunističke presude Vatikan nije priznavao.

- Pije XII umire i Vatikan i katolička crkva ne priznaju presudu komunističkog suda. Sve to što se njemu dešvalo ga je uzdiglo na taj položaj. Njega uzdižu po tome šta se njemu dešavalo pod Titovim režimom, a ne po tome što je radio u ratu – istakao je Štrbac.

Papa Jovan Pavle II Stepinca proglasio za blaženika.

- Pojavi se Franja sadašnji papa, a pokojni patrijarh Irinej naš piše pismo papa Franji i ukazuje na sve ovo što je Stepinac radio i što u komunističkoj presudi piše, a šta papa Franja radi? On formira mešovitu komisiju, sastavljenu od biskupske katoličke komisije i Srpske pravoslavne crkve da utvrde da li može biti svetac. Na šest održanih komisija oni su se dogovorili da se ni u čemu nisu složili! I Jevreji se suprotstavljaju ovome, a oni su mnogo jači na svetskom nivou od nas Srba – zaključio je Štrbac.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.