D.I.C. Veritas

Kurir, Tanjug, 01.12.2015., LJAJIĆ O NALOGU TRIBUNALA: Potpuno neočekivano i iznenađujuće

BEOGRAD – Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je večeras da je potpuno neočekivano i iznenađujuće to što je Tribunal danas obelodanio nalog za hapšenje Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića, koji datira još od 19. januara ove godine.

Taj nalog za hapšenje do danas je bio pod oznakom poverljivosti, precizirao je Ljajić u pisanoj izjavi.

“Za nas je današnje obelodanjivanje ovog naloga od strane Haškog tribunala potpuno neočekivano i iznenađujuće, kao što je bilo neočekivano i to da neko samo dva meseca nakon puštanja Vojislava Šešelja iz Haškog tribunala traži hapšenje ovih ljudi”, naveo je Ljiajić.

Koliko je odluka o skidanju oznake poverljivosti sa naloga za hapšenje Radete, Jojića i Ostojića diskutabilna, govori i činjenica da ni sudije Pretresnog veća nisu imale jedinstven stav, nego su se preglasavale oko nje, napomenuo je Ljajić.

“Mi smo očekivali da će izricanje presude Vojislavu Šešelju biti u toku ove godine i najlogičnije je bilo da se ovim ljudima za nepoštovanje Tribunala sudi kada bude izricana presuda Šešelju”, naveo je on i naglasio da zato do danas nije postupano po nalogu Haškog tribunala od 19. januara.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.