D.I.C. Veritas

NebojsaVukanovic.info, 01.08.2017, Trebinje sa Zagrebom proslavlja “Oluju”?

Organizovanje koncerta i masovne zabave na dan najvećeg stradanja Srba u našoj novijoj istoriji je jedan od najvećih skandala i  propusta gradske administracije i nedostojnog gradonačelnika Lakija Lučijana Petrovića.

Umjesto da se organizuje moleban za više hiljada postradalih i 250 000 protjeranih Krajišnika, održi istorijski čas kojim bi se  mladi i nove generacije podsjetile na tragičnu sudbinu naše braće i sunoradnika koji su protjerani nakon što ih je matica Srbija izdala i ostavila na milost i nemilost NATO-u i Hrvatskoj vojsci, u Trebinju se organizuje veliki koncert i besplatan prevoz za sve zainteresovane. Tako se Trebinje u proslavi “Oluje” 5-og avgusta priključuje Zagrebu, okupiranom Kninu, Čavoglavama i Slunju, gdje će ove godine nastupiti Tompson!

Sramni potez samo potvrđuje činjenicu da Trebinjem i većim dijelom Hercegovine vladaju crvene ustaše i potomci zločinaca koji  su 1941. godine pobili svoju braću tokom “lijevih skretanja”. Kao prvi operativac i generalni sekretar SNSD-a, Laki Lučijano  Petrović želi da što više učvrsti prirodnu koaliciju SNSD-a i HDZ-a, pa nije nimalo slučajno što nedostojni gradonačelnik  simbolično organizuje veliki koncert na dan pada Knina i Krajine 1995. godine. Srmana odluka Petrovića i njegovih saradnika, neobrazovanih mediokriteta i neznalica, predstavlja veliki šamar u lice svim Trebinjcima i Hercegovcima.

Saradnja komunista i krajnjih hrvatskih desničara ima duboke korjene i nikada nije prekidana. Još 1934 godine, nakon napada  ustaških terorista na Žandarmerijsku stanicu u Gospiću, komunisti su izdali Saopštenje u kome pozivaju svoje pristalice da podrže ustaše, ustanak i borbu protiv Kraljevine Jugoslavije. Zbog toga dobri poznavaoci istorije na ovim prostorima nisu iznenađeni  ponašanjem aktuelne vlasti u Republici Srpskoj, nasljednika starih udbaša i komunista, o čemu treba opširnije pisati kako bi  građani spoznali genezu današnje unutrašnje okupacije.

Kao neko ko već dugi niz godina obilazi Srbe povratnike u Hrvatskoj, od Dubrovnika, južne i sjeverne Dalmacije, Knina, Benkovca do Like i Banije, snima reportaže i piše putopise pokušavajući da skrene pažnju javnosti na težak položaj naše ponižene braće i  sunarodnika koji žive kao građani drugog reda, osjećam obavezu da uputim javni apel gradskim vlastima Trebinja i pjevaču Miljanu Miljaniću da promijene datum održavanja koncerta i neki drugi dan organizuju masovnu zabavu.

Smatram da je organizovanje masovnih zabava na najtužniji dan u novijoj srpskoj istoriji velika uvreda za sve žrtve, prognane  Krajišnike i iskrene patriote, i trebali bi da pogledamo kako Bošnjaci i Hrvati poštuju svoje žrtve, i šta bi se dogodilo da neko u Sarejevu pokuša organizovati koncert 11-og jula?

Iskreno se nadam da će organizatori shvatiti da su nenamjerno ili nespretno napravili grešku, i da će promjenom termina  koncerta pokazati pijetet prema srpskim žrtvama i stradanju nedužnih Krajišnika.

U suprotnom biće jasno da Laki Lučijano Petrović nije pogriješio već je smišljeno organizovao koncert kako bi pokazao lojalnost svojoj braći i koalicionim partnerima.

 

 

Nebojša Vukanović

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.