D.I.C. Veritas

RTRS, Srna, 16.07.2018, U toku ekshumacija na području Drvara

Na području Drvara u toku je ekshumacija na dvije lokacije, jamama Golubnjača i Ataševac, gdje su tokom pripremnih radova pronađeni posmrtni ostaci, potvrdio je Srni član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Nikola Perišić.

Perišić je rekao da su po naređenju Tužilaštva BiH posmrtni ostaci preneseni u mrtvačnicu u Banjaluci gdje će se u prisustvu vještaka sudske medicine raditi na identifikaciji.

On je naglasio da su svi ovi radovi u vezi sa nestankom Srba u akciji “Oluja” 1995. godine.

“Na području takozvane visoke Krajine, biće još ekshumacija. Karakteristične opštine su Drvar, Petrovac, Grahovo i Glamoč”, naveo je Perišić.

U toku ekshumacije na području Glamoča, koja je rađena prije petnaestak dana, pronađen je posmrtni ostatak koji je prebačen u Banjaluku radi identifikacije.

“Pronađena je lobanja na nekadašnjoj liniji razgraničenja između Vojske Republike Srpske i Hrvatskog vijeća odbrane na području Glamoča 1995. godine”, izjavio je Perišić.

On je dodao da je Tužilaštvu BiH podnesen zahtjev za nastavak radova na ovom području, čemu će prethoditi uređenje terena koje je obraslo niskim rastinjem.

Perišić se nada da će ti radovi biti nastavljeni u najskorije vrijeme.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.