D.I.C. Veritas

RTRS, Srna, 22.01.2021, Uhapšen jedan od napadača na starca u selu Skakavac

Karlovačka policija uhapsila je devetnaestogodišnjaka osumnjičenog da je sa još dvoje opljačkao i povrijedio osamdesetosmogodišnjeg starca, kojem su upali u kuću u naselju Skakavac.

Direktor Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas” Savo Štrbac rekao je prije dva dana Srni da je osamdesetosmogodišnji Srbin Јovan Martinović napadnut i teže povrijeđen u svojoj kući u selu Skakavac kod Karlovca.

Iz karlovačke policije su danas naveli da su dvojica muškaraca od 19 i 38 godina, te tridesetpetogodišnja žena osumnjičeni da su 17. januara nasilno ušli u kuću osamdesetosmogodišnjaka, napali ga, prijetili mu hladnim oružjem, teško ga povrijedili i ukrali mu novac, mobilni i druge stvari.

Uhapšeni devetnaestogodišnjak predat je pritvorskom nadzorniku i očekuje ga ispitivanje u Županijskom državnom tužilaštvu, dok se za ostalih dvoje osumnjičenih i dalje traga.

Štrbac je ranije rekao da su trojica napadača zatekla Martinovića na spavanju, davili ga i sa nožem u rukama prijetili da će ga zaklati. “Onda su ga pretukli. Slomili su mu tri rebra i odnijeli oko 1.200 kuna /oko 160 evra/”, rekao je Štrbac.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.