D.I.C. Veritas

Slobodna Dalmacija, Zadarski.hr, 24.08.2017, LOV NA KRIVCE ZA POŽARE Otkrivena i uhićena 25-godišnja potpaljivačica vatre u Brgudu

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac i Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakinjom koju se sumnjiči da je u nedjelju oko 20 sati, u Brgudu na benkovačkom području, namjerno izazvala požar suhe trave koji se potom proširio na šire benkovačko područje.

Požar još nije u potpunosti ugašen, a materijalna šteta i ukupna opožarena površina biti će naknadno utvrđene.

25-godišnjakinja je uz kaznenu prijavu za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti u svezi zločina iz mržnje privedena pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

O ovom uhićenju već smo izvjestili jučer nakon neslužbene informacije, a jutros je došla i potvrda uhićenja djevojke iz zadarske PU. Ona je priznala djelo i objasnila:

- Revoltirana sam prema Srbima još od Domovinskog rata. Tada mi je zapaljen dom. Moja obitelj ostala je bez svega – rekla je, kako smo doznali u spomenutom selu, mlada piromanka policajcima odavši im razlog osvete zbog koje je pričinjena velika materijalna šteta, a žitelji Brguda, u kojem većinom živi srpsko stanovništvo, od tada žive na rubu straha.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.