D.I.C. Veritas

Srbijadanas.com, 01.09.2017, Skandal u Hrvatskoj! Srbin zbog slike sa POZNATIM SRPSKIM SPORTISTOM dobio zatvorsku kaznu

Mladenu Lošiću (42), koji ima dvojno državljanstvo, sud u Šibeniku sramno je izrekao kaznu od 16 dana zatvora, a razlog je taj što se slikao sa fotografijom poznatog košarkaša Miroslava Raduljice, i to okačio na Fejsbuk.

Kako Lošić navodi, s obzirom na to da ima boravak u Hrvatskoj, on svake godine odlazi u svoje selo Oćestovo kod Knina i sve do prošlog meseca nikada nije imao problema.

Ipak, kada je pre mesec dana krenuo u Hrvatsku sa ženom i dvoje dece, zaustavljen je na hrvatskoj granici.

- Izdvojili su me sa strane rekavši da je u pitanju informativni razgovor, koji je trajao 45 minuta. Posle toga sam pušten u Hrvatsku, ali sam nakon dva dana ispred kuće zatekao policiju. Nisu imali nalog za pretres niti su mi bilo šta objasnili, već su mi rekli da pođem sa njima u stanicu priča Lošić.

Tokom saslušanja u šibenskoj policiji objašnjeno mu je da je priveden zbog tri fotografije na njegovom Fejsbuk profilu.

- Najpre im je zasmetala moja profilna fotografija sa likom popa Momčila Đujića. Druga fotografija zbog koje sam priveden je sa parastosa žrtvama „Oluje“ pre pet godina, a treća ona na kojoj držim sliku našeg košarkaša Miroslava Raduljice, koj se slikao sa kokardom na šajkači – objašnjava Lošić, koji je proveo 16 dana u zatvoru po presudi suda u Šibeniku i pušten je 4. avgusta.

Mladen kaže da mu nije rečeno ko ga je prijavio.

Savo Štrbac, predsednik „Veritasa“ navodi da je strašno to što je neko na osnovu fotografija optužen za uznemiravanje javnosti preko Fejsbuka.

- Služba za terorizam u Hrvatskoj otkriva Fejsbuk stranice mladih Srba, pa i Lošića. U ovom slučaju možda on neće imati problema sledeći put kad ode u svoje selo u Hrvatsku, ali je pitanje da li će tako biti i sa njegovom decom jednog dana – dodaje Štrbac.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.