D.I.C. Veritas

Tanjug, 11.04.2015., Pupovac ni ove godine na godišnjici “Oluje”

Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) i potpredsednik SDSS Milorad Pupovac rekao je da ni ove godine ne namerava da učestvuje u proslavi godišnjice hrvatske vojno policijske akcije “Oluja”

Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) i potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac rekao je danas da ni ove godine ne namerava da učestvuje u proslavi godišnjice hrvatske vojno policijske akcije “Oluja”.

“U Vukovar idemo i onda kada nas gledaju popreko, bilo s Hrvatske bilo sa srpske strane”, rekao je Pupovac u emisiji Intervju nedelje Hrvatskog radija, a prenela je Hina.

“Kad je posredi Knin, onda kad se bude s nama razgovaralo o tome šta to znači za Srbe, šta znači stradanje i progon Srba i kada budemo osetili da se to slavi kao projekt mira, s punom svešću osude politike koja nije htela da tamošnje srpsko stanovništvo ostane i koja nije dopuštala da se vrati, onda ćemo to moći zajedno da radimo”, rekao je Pupovac.

Pupovac ne podržava imenovanje posebne savetnice predsednice Republike za holokaust.

“Imenovati savetnicu za holokaust, a istovremeno ne izreći jasne stavove o porukama kakve šalju pojedine stranke članice koalicije koja je birala predsednicu, koje su na žalost ekstremno desne stranke proustaške provenijencije, to ne može biti dobra poruka”, rekao je Pupovac.

Prema mišljenju Pupovca, nepotrebno je i najavljeno osnivanje veća za domovinsku sigurnost, a smatra i da u tom veću ne bi trebalo da budu generali Ante Gotovina i Mladen Markač.

Osudio je i uklanjanje biste nekadašnjeg jugoslavenskog predsednika Josipa Broza Tita iz Kancelarije predsednice Hrvatske na Pantovčaku.

“Biti u kući Josipa Broza Tita na Pantovčaku, a njega izbaciti iz iste te kuće nije osobit projekt”, izjavio je Pupovac i dodao da o Titovim slabostima treba kritički govoriti.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.