D.I.C. Veritas

TV Kurir, 05.05.2021, Drecun i Štrbac o dobrim odnosima Milanovića i Tačija: Albanci bili deo hrvatske vojske, napadi na Srbe jačaju pred svake izbore [Video]

Predsednik Dokumentaciono-informacionog centra Veritas Savo Štrbac i predsednik Skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun bili su gosti emisije Redakcija na Kurir televiziji, gde su govorili o prijateljskim odnosima Hrvatske i tzv. Kosova, odnosno garancija koje je predsednik Hrvatske Zoran Milanović dao za za nekadašnjeg predsednika Kosova Hašima Tačija i druge pripadnike terorističke OVK kako bi bili pušteni da se brane sa slobode.

Da li je to princip “neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj”?

“U startu ste pogrešili. Nije to nova ljubav. Stara ljubav zaborava nema. Je l` se vi sećate da je na hiljade Albanaca učestvovalo u redovima hrvatske vojske kada je vršeno strahovito brutalno etničko čišćenje i ubijanje srpskog naroda tokom rata u Hrvatskoj?”, podsetio je Drecun i naglasio da je jedan od ključnih komandanata bio Agim Čeku.

On je dodao da su borci albanske nacionalnosti koji su živeli u Hrvatskoj potom prešli u BiH, kako bi takođe ratovali protiv Srba.

“Formirali su i albansku brigadu. Predsednik njihovog udruženja je imao pet, šest regrutnih centara u više gradova u Hrvatskoj preko kojih su išli mudžahedini, dobrovoljci, plaćenici kako bi ratovali protiv srpskog naroda. Jel ste zaboravili pomaganje Hrvatske prema OVK, od obaveštajno-političlke do slanja plaćenika, dobrovoljaca, prvi su podržali nezavisno Kosovo”, nabrojio je Drecun.

Prema njemu, geopolitički interes Hrvatske je da oslabi državu Srbiju.

Štrbac se složio da nije bilo diskontinuiteta u odnosima Albanaca i Hrvata.

“Napadi na Srbe i njihovu imovinu se ubrzo po ulasku Hrvatske u EU vratio se na početak devedesetih. Koji je to ijihov interes? Odnos prema Srbima u Hrvatskoj mnogo znači pred sve izbore, parlamentarnim, predsedničkim i lokalnim. Treba reći da su 16. maja lokalni izbori za celu Hrvatsku i da pred svake izbore se pojačaju napadi na Srbe. Tako je bilo i u Borovom selu”, naglasio je Štrbac.

 

Sanja Ilić

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.