D.I.C. Veritas

TV Pink, 10.11.2019, Novo jutro – Dea i Sarapa: Stručnjaci za Pink: Kod Hrvata postoji delovanje koje je usmereno protiv Srba na svim nivoima! [Video]

Neophodno je shvatiti kako i zašto Hrvatska gleda na rat devedesetih godina kao na velikosrpsku agresiju, i da je pažljiv analiza čitave koncepcije koja je ušla u njihove udžbenike, enciklopedije i u svest celog Hrvatskog naroda bitna za budućnost saglansi su gosti Pinka.

Hrvatski zvaničnici uputli su protestnu notu Srbiji zbog  spomen table generalu Mladenu Bratiću, što je izazvalo čitavu buru komentara na društvenim mrežama i uvelo u rasprave, prenose mediji. Takođe, mediji su preneli da je izaslanik Stejt departmenta za holokaust uputio pismo Hrvatskoj Vladi da da podršku filmu ”Dara iz Jasenovca” koji se bavi problemom holokausta u Jasenovcu, srpskog reditelja Predraga Gage Anotnijevića.

Miloje Pršić, vojni istoričar i nekadašnji direktor Vojnog arhiva rekao je za Pink da kod Hrvata postoji delovanje koje je usmereno protiv Srba na svim nivoima.

- General Bratić je izuzetan oficir, dobar komandant, dobar čovek. Čovek koji u sebi pre svega nije imao nikavu agresivnost, nije imao nikave anacionalne ili nešto što bi se moglo nazvati stavovima protiv Hrvatske. On je prosto bio na dužnosti koja ga je obavezivala na dužnost – objasnio je Pršić.

Kako je on rekao ne postoji nikava logika da Hrvati izjednače jednog časnog oficira i čoveka sa ljudima koji su od 1941. do 1945. godine činili enormne zločine nad srpskim narodom.

Savo Štrbac, direktor Dokumentaciono-informacionog centra Veritas kazao je da Hrvati non-stop ponavljaju mantru da su Srbi devedesetih bili agresori na Hrvatsku, te da ni ne iznenađuje što generala Bratića posmatraju kao agresora, iako je tada Hrvatska bila federativna jedinica Jugoslavije.

- Treba shvatiti kako Hrvatska gleda na rat devedesetih godina. Cela koncepcija koja je ušla u njihove udžbenike, enciklopedije u svest celog Hrvatskog naroda jeste da je devedesetih  godina izvršena velikosrpska agresija – rekao je Štrbac i dodao da se ta definicija agresije protivi zdravom razumu.

Kako je on objasnio, mi moramo mnogo da radimo na razbijanju tog osnova na kom počiva današnja hrvatska država.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.