D.I.C. Veritas

Večernje novosti, 08.05.2018, Komentar: Tapije

TAJNI lov Hrvatske na Srbe ne posustaje. Po nekim njihovim skrivenim optužnicama ovog vikenda je uhapšen Stevan Budač na brodu na Dunavu u Rumuniji, a proteklog Đorđe Rkman na graničnom prelazu Karakaj prilikom ulaska u BiH. Mogli bi da budu 60. i 61. Srbin koji su isporučeni hrvatskom pravosuđu.

Proteklih godina na osnovu tih tajnih poternica Srbe su “skidali” sa vozova, traktora, aviona, izvlačili iz kola pred decom s kojom su krenuli na more… Skoro polovina njih je oslobođena nakon što je tužilaštvo odustalo od optužbi, jer su bile “nategnute” i izmišljene. Robijali su nevini. Dešavalo se da su neki od njih godinama odlazili u Hrvatsku, obnovili porušene kuće, a onda kad se jednog dana zapute da oberu vinograd završe – u zatvoru!

Šta je zapravo cilj podizanja neproverenih optužnica? Očigledno pritisak na Srbe da ne pomisle da se vrate na očevinu. Isti taj recept prepisali su kosovski Albanci. Nijedan Srbin, kada o Zadušnicama krene u Peć, ili na slavu kod rođaka u Zvečan, više nije siguran da će se vratiti. Hapse ih pod stigmom da su ratni zločinci i to na osnovu prijave Albanca, koji im se, po pravilu, uselio u kuću?!

Tako je prošao pre dva dana i Dejan Slavić, koji je bar deset puta proteklih godina išao u svoj Obilić. Da ne pominjemo Bogdana Mitrovića, Milovana Bojovića, Darka Tasića…

Optužnice i “tjeralice” možda jesu tajne, ali su sramota i svirepost prištinskih i zagrebačkih vlasti – javni. Za nevine Srbe nema lovostaja. Ali lovina je bogata: šume, njive, kuće, stanovi…Kod njih je katastar terora uvek otvoren. A strah je batina kojom Srbe teraju da razbucaju svoje tapije. No, preživeće valjda naš narod i te potonje geometre novog svetskog poretka…

 

 Slađana Matić

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.