D.I.C. Veritas

Večernje novosti, 14.11.2021, Da li će Hrvatska da goni Kostu Danilovića, “ratnika koji je palio srpske kuće”, zbog lažnog iskaza?

J. KERBLER, dopisnik “Večernjih novosti” – ZAGREB

VEST da je Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo Zamolnicu za pružanje međunarodne pravne pomoći u vezi slučaja Koste Danilovića, koji je lažno optužio predsednika Aleksandra Vučića, nije naišla u Hrvatskoj na interesovanje medija.

Tu vest nisu objavili ni oni mediji koji su pre nekoliko dana preneli informacije o sudskom procesu protiv Dušana Jovića, kada je Danilović tvrdio da je 1991. godine video u Glini Vučića.

Ko je zapravo opskurni lažljivac Kosta Danilović koji je rekao ”video sam svojim očima Vučića”, što je krivično delo lažnog iskaza? Jedan je od malobrojnih Srba koji se poziva na fantomsku Hrvatsku pravoslavnu crkvu i zajednicu, koja mu je navodno pomogla da nakon zemljotresa na Baniji dobije krov nad glavom. Danilović je tvrdio da je bio među poslednjim Srbima kojima je pomoć pružena i zahvalio ”svojim Hrvatima” što ne mora da spava u vreći.

- Od Pupovca ništa ne trebam, meni Srbi ne trebaju ništa da pomognu. Ne daj Bože da mi Pupovac dođe u dvorište. Pomogli su mi moji suborci i ja se Orkanu zahvaljujem.

Danilović je rođen 1953. godine u BiH, život je proveo u Petrinji. Na sajtu Hrvatske pravoslavne crkve piše da je reč o ”Hrvatu pravoslavcu i hrvatskom ratniku”. Početkom devedesetih čuvao je zgradu u kojoj je bilo sedište pukovnika Ivice Pandže Orkana, a 9. septembra 1991. godine odveden je u kasarnu ”Vasilj Gaćeša”, pod optužbom da je palio srpske kuće. Završio je u kazneno-popravnom domu u Glini gde je ”video” Vučića, a razmenjen je nakon leta.

U hrvatskim je medijima predstavljen kao ”svedok zločina u Glini”.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.