D.I.C. Veritas

Večernji list, 06.02.2015., HDSSB se obrušio na SDSS i Pupovca zbog selotejpa

Dosta je veliko-srpskih četničkih provokacija u Saboru. Klub SDSS-a se toliko osilio da otvoreno nastupa kao četnička veliko-srpska ćelija u Saboru, kazao je Danko Burić

Nakon izvanredne konferencije za novinare na kojoj je SDSS-ov Milorad Pupovac sazvao nakon dolaska Branimira Glavaša u Sabor te podijelio selotejp novinarima uz komentar da je akumulator bio prevelik da ga donese, HDSSB-ovci su sazvali izvanrednu sjednicu na kojoj su se obrušili na Pupovca i cijeli njegov klub zastupnika SDSS-a u Saboru.

– Dosta je veliko-srpskih četničkih provokacija u Saboru. Klub SDSS-a se toliko osilio da otvoreno nastupa kao četnička veliko-srpska ćelija u Saboru. Sramota je da tu još uvijek sjede deklarirane četničke vojvode, provoditelji veliko-srpske agresije pa i njihovi potomci, neki primaju saborske plaće, a neki već uživaju u saborskim mirovinama – započeo je Dinko Burić dodavši kako ni jedan Zakon o aboliciji ne može “sprati hrvatsku krv s njihovih ruku”. Odlučio je Burić opisati sastav saborskog Kluba HDSSB-a.

– Vojislav Stanimirović je već u mirovini, taj deklarirani četnički vojvoda kojem hrvatski narod neće zaboraviti 18. studenog 1991. godine i izjave koje je dao u kamere prilikom ulaska Srba u Vukovar, kada je rekao da je “konačno palo posljednje ustaško uporište”. Sljedeći je Mile Horvat, kojeg u Slavoniji zovu Mile Topdžija. Zar misli da ćemo šutjeti da je taj, danas zastupnik, 1991. i 1992. godine iz okupirane Baranje topovima pucao po Osijeku i ostalim okolnim dijelovima Hrvatske – pita Burić te prelazi na sljedećeg SDSS-ova zastupnika.  

– Dragan Crnogorac, sin Miomira Crnogorca, ministra saobraćaja i veza u vladi srpske oblasti Slavonije, Baranje i zapadnog Srema čiji je predsjednik bio zločinac Goran Hadžić. Miomir Crnogorac koji je 20. studenog 1991. godine na sjednici vlade srpske oblasti u 11 sati u Erdutu sudjelovao u odlučivanju o sudbini hrvatskih branitelja i civila na Ovčari po koje je došao Bogdan Vujić kako bi ih odveo u srpske logore. Miomir Crnogorac tada je bio najglasniji da to ne bude njihova sudbina nego da ih se likvidira. Svi znamo da je taj isti dan egzekucija na Ovčari počela u 20 sati – nastavlja Burić te zaključuje kako je to sastav Kluba SDSS-a, uz Milorada Pupovca.

– Dok je Vojislav Stanimirović deklarirani četnički vojvoda, Milorad Pupovac je perfidni četnički vojvoda u pričuvi, ili kako bi on rekao, u rezervi. On je prikriveni provoditelj Miloševićeve veliko-srpske politike u Hrvatskoj, koji samo zahvaljujući odluci prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana ima mogućnost raditi svoj posao – tvrdi Burić te dodaje da Pupovac mora objasniti gdje je bio njegov brat 1991. i 1991. godine, kojeg je posjećivao u okupiranim dijelovima Hrvatske.

– Dosta je toga da provodi verbalni genocid nad hrvatskim narodom. On je novinarima dijelio selotejp, pa ga u ime svih žrtava pitamo želi li da mi donesemo i dijelimo čahure granata koje je Mile Topdžija ispaljivao na hrvatski narod. Savjetujem mu neka konačno skine selotejp s usta svih agresora koji i danas šute o tome gdje su nestale hrvatske žrtve – zaključio je Dinko Burić koji je na konferenciju za novinare došao u pratnji svih ostalih članova Kluba zastupnika HDSSB-a.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.