D.I.C. Veritas

Večernji list, 20.05.2015., Mimohod 4. kolovoza u Zagrebu, a proslava Oluje dan poslije u Kninu

Odluka je donesena jednoglasno, rekao je ministar Kotromanović.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Zoran Milanović dogovorili su kompromisno rješenje oko dvadesete obljetnice Oluje: veliki vojni mimohod održat će se u Zagrebu 4. kolovoza, a središnja proslava Oluje bit će dan poslije, 5. kolovoza, u Kninu.

Kako doznajemo, upravo takvo rješenje na današnjoj sjednici Državnog odbora za organizaciju proslave Oluje bio je prijedlog četiriju zapovjednika Oluje, Petra Stipetića, Ante Gotovine, Mladena Markača i Marijana Marekovića, a koji se usuglasio na sjednici Državnog odbora za organizaciju proslave Oluje koja je završila oko 17.30.

Predsjednica, dakle, pristaje na održavanje vojnog mimohoda, a premijer na to da se Oluja slavi dva dana – 4. kolovoza u Zagrebu i 5. kolovoza u Kninu. Spor između Grabar-Kitarović i Milanovića riješili su time – generali.

Kotromanović: Ne bojimo se ni bitke ni rata!

Ministar obrane Ante Kotromanović potvrdio je da je Odbor za proslavu Oluje donio odluku da se vojni mimohod održi 4. kolovoza u Zagrebu. Odluka je donesena jednoglasno, rekao je Kotromanović. Dodao je riječ o kompromisnom rješenju te da je kompromis dio politike.

Želimo proslaviti na najjače – rekao je Kotromanović, dodajući da treba slaviti u čast pobjede u ratu i naših generala pred Haaškim sudom.

Kotromanović je rekao da bi se proslavom trebalo pokazati zajedništvo, dostojanstvo i uvježbanost Oružanih snaga.

- Naša vojska se, kako se kaže, rodila u krvi, braneći svaki centimetar Republike Hrvatske i smatramo da ta vojska mora pokazati svoju spremnost. Ona je rođena spremna – rekao je Kotromanović.

– Nemojte sumnjati u Oružane snage. Ne bojimo se ni bitke ni rata – poručio je.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.