D.I.C. Veritas

B92, Tv Prva, 20.08.2021, Istina se kupuje. Hrvati su majstori da ulože mnogo para [Video]

U Jasenovcu nije bilo više od 2,5 do 4,5 hiljada žrtava. To se tvrdilo u tekstu koji je objavio “Džeruzalem post”. Članak je u povučen zbog protesta iz Srbije.

Episkop slavonsko-pakrački Jovan kazao je da je postojala teorija da je ovaj tekst samo posledica nepažnje urednika zbog godišnjih odmora, ali je za TV Prva rekao da je “malo teško poverovati u to”.

“Tekst se pojavio, reakcija je bila dobra, i tekst je obrisan. Kako se te stvari mogu pojaviti? To počinje od našeg samopoštovanja. Dok u Beogradu nema ni najmanja pločica ‘Jasenovac', mi ne možemo da očekujemo da nas bilo ko poštuje ili da nam veruje. Tačka”, kazao je episkop Jovan.

Stefan Radojković iz Muzeja žrtava genocida smatra da se iza autora teksta ne stoji prava osoba, već izmišljen karakter.

“Ne bih nas začudilo da to je zapravo osoba iz hrvatske dijaspore, jer smo slične pokušaje imali tokom 90-ih. Hrvatska sa predsednikom Franjom Tuđmanom unajmila je osobu iz SAD, čuvenu po lošem, Filipa Koena, koji se potpisao rad ‘Tajni rat Srbije', u kome je pokušano da se optuže Srbi za holokaust u okupacionoj zoni Srbije, koji može da se poredi sa NDH. Cilj je bio propagandni rat”, naveo je Radojković.

Predsednik informacionog centra “Veritas” Savo Štrbac smatra da nije reč o propustu i ističe da bi bilo ko polupismen morao da primeti “nebuloze koje su objavljene”.

“Istina se kupuje i to je vrlo skupo danas. Mi smo 90-ih mislili da istina sama po sebi odlazi u svet i da svi znaju šta se dešava, i u tom trenutku i ranije u istoriji. Onda sam primetio koliko se istina kupuje. Nismo ulagali pare u to lobiranje.

Hrvati su majstori da ulože mnogo para u lobiranje svega i svačega. Tuđman je 90-ih imao prijem kod Klintona u Beloj kući i to je ceo svet preneo. Zapravo, neki lobista ga je uveo u Belu kuću sa jednom kamerom i kamermanom ispred toaleta. Čekao je satima da Klinton ode u toalet i onda je iskočio ispred njega i pružio mu ruku, kamera je to zabeležila. Koliko se to platilo, ne znam, ali se isplatilo Hrvatima”, rekao je Štrbac za TV Prva.

Opširnije pogledajte u video prilogu.

 

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.