D.I.C. Veritas

Banija, PU sisačko – moslavačka, 29.09.2029, Pripadnik TO Dvor osumnjičen za ratni zločin u Glinskoj Poljani

SISAK - Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva, koje je neutvrđenog dana početkom mjeseca studenog 1991. godine počinjeno na području Gline u mjestu Glinska Poljana.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je tijekom trajanja oružanog sukoba između regularnih policijskih i vojnih postrojbi Republike Hrvatske i oružanih formacija tzv. SAO Krajine, kao pripadnik teritorijalne obrane Dvor, tada 26-godišnjak u svojstvu zapovjednika izviđačkog odjeljenja, nakon što je prethodno sudjelovao u dovođenju dva civila hrvatske nacionalnosti tada 54-godišnjeg i 59-godišnjeg muškarca u prostorije komande odreda teritorijalne obrane Dvor stacionirane u Glinskoj Poljani, pod izlikom da navodno surađuju s hrvatskom vojskom, nakon ispitivanja odveo navedene civile iz komande u nepoznatom smjeru gdje ih je na neutvrđenom mjestu usmrtio hicima iz vatrenog oružja, a njihova tijela do danas nisu pronađena.
Policija je protiv osumnjičenog koji je nedostupan tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske podnijela Posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kao nadopuna kaznene prijave.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.