D.I.C. Veritas

Bl-portal, 02.10.2021, Suzana Tesla, od djeteta iz izbjegličke kolone do tri diplome na američkim koledžima [Video]

Suzana Tesla, dijete koje je poslije akcije Oluja u izbjegličkoj koloni krenula put Srbije, danas je jedna od najobrazovanijih dama koje srpska zajednica ima u Čikagu, pa i u cijeloj Americi. Nakon studija menadžmenta i marketinga, ona je ovih dana dobila i diplomu iz oblasti ljudskih resursa.

Sve te škole završila je u rekordnom roku, a paralelno sa studiranjem radi i u međuvremenu stekla zavidno iskustvo u menadžmentu i trgovini nekretninama. Proputovala je svijet, a volonterski je učestvovala u nekoliko humanitarnih misija, od kojih je posljednja bila u Gvatemali.

Na ponos svojih roditelja odlično govori srpski jezik iako je u Americi već duže od 20 godina, a još od malih nogu igra folklor, i trenutno nastupa u okviru plesne grupe “Oko sokolovo” pri crkvi Svetog vaskrsenja.

Da li je tajna njenog uspjeha u genetici i prezimenu Tesla koje nosi iz zavičaja slavnog naučnika pokušao je da sazna urednik Serbian News USA Antonije Kovačević u razgovoru sa ovom energičnom, ali vrlo skromnom, i reklo bi se običnom djevojkom.

 

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.