D.I.C. Veritas

ДИЦ Веритас, 30.10.2020, Упокојио се у Господу Високопреосвећени Архиепископ цетињски, Митрополит црногорско-приморски и скендеријски, Егзарх Светог трона пећскога господин Амфилохије

Крајишници окупљени у „Веритасу“ су данас с неверицом и великом тугом примили болну вест да се у Господу упокојио Високопреосвећени Архиепископ цетињски, Митрополит црногорско-приморски и скендеријски, Егзарх Светог трона пећскога господин Амфилохије, наш најискренији сарадник и свенародни приложник од првих дана нашег изгнанства.

Луча његове мудрости и охрабрења, очинска брига и даривање духовне снаге да прођемо кроз сва искушења, парастос за страдале Крајишнике у Бљеску и Олуји у Цетињском манастиру и представљањe монографијâ „Бљесак“ и „Олуја“ на гувну Манастира уочи тужне годишњице, 4. августа 1998. године, трајно су надахнуће и незаменљива потпора.

Да Господ упокоји слугу својега Митрополита Амфилохија тамо где праведници почивају, у места светла, места одмора, одакле одбеже свака мука, жалост и уздисање.

Благо оном ко довијека живи, имао се рашта и родити.
Вјечна зубља вјечне помрчине; нит’ догори нити свјетлост губи! (П.П.Његош)

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.