D.I.C. Veritas

dnevno.hr, 17.03.2014., Oduševljeni Štrbac britanskom odvjetniku: ‘Donijeli ste pobjedu krajiškim Srbima! Vi kao da ste bili s nama u koloni i preživjeli užase Oluje! Divno ste to opisali!’

“Podsjetit ću da se u svijetu svaka riječ Schabasa veoma pažljivo sluša! On je rekao da je potpuno uvjeren u to da “Oluja”, kao i rasistički istupi Tuđmana sa “izletima” do Drugog svjetskog rata, negiranje zločina nad Srbima svih vlasti Hrvatske, jasno ukazuju da postoji čvrst slučaj genocida.

Savo Štrbac završnim izlaganjima odvjetnika srpskog pravnog tima zaključio je kako je ovo “pobjeda krajiških Srba”:

- Vrlo sam zadovoljan načinom na koji je Srbija iznijela sve činjenice. Zadovoljan sam i kao pravnik, ali i kao čovjek ‘iz kolone’ koji je preživio sve užase hrvatske akcije “Oluja”. Svim članovima našeg tima sam od srca čestitao i u svoje ime, ali i u ime svih Krajišnika rasutih po svijetu – prije vremena likuje Štrbac koji suđenje prati iz galerije iako je hrvatska strana odustala od njegovog unakrsnog ispitivanja.

Savo Štrbac je čestitao britanskom odvjetniku Waynue Jordashu riječima: “Vi kao da ste bili sa nama u koloni. Tako ste to slikovito opisali.”
Jordash je naveo da je srpsko stanovništvo tjekom “Oluje” “podvrgnuto raširenom i sistematskom ubijanju, fizičkim i mentalnim povredama i životnim uvjetima smišljenim da dovedu do fizičkog uništenja”.

Savo Štrbac, koji je prisustvovao suđenju iako nije morao, ne krije oduševljenje strancima u njihovom pravnom timu. On smatra da je Srbija sa mnogo manje novca uspjela okupiti vrhunski pravni tim i da su ključni istupi njemačkih pravnika Andreasa Zimmermanna i Christiana J. Tamsa., kao i pravnih eksperata Williama Schabasa i Waynea Jordasha:

- Schabas je u sudnici, odgovarajući na tvrdnju Hrvatske da je na Brionima planirana legitimna vojna operacija u cilju protjerivanja srpskih vojnih snaga, a ne civila, naglasio da nema dileme da je “Oluja” planirana “na sastanku kriminalaca”. Schabas mi je rekao da je potpuno uvjeren u to da “Oluja”, kao i rasistički istupi Tuđmana sa “izletima” do Drugog svjetskog rata, negiranje zločina nad Srbima svih vlasti Hrvatske, jasno ukazuju da postoji čvrst slučaj genocida. Podsjetit ću da se u svijetu svaka riječ Schabasa veoma pažljivo sluša!

Savo Štrbac zaključio je i kako uzdrmana Hrvatska sada u nedostatku boljeg prijeti blokadom ulaska Srbije u EU. Osvrnuo se na izjavu predsjednika Ive Josipovića kako Srbija neće uspjeti u dokazivanju protutužbe:

- Ova izjava očekivana je od pravnog eksperta koji je sve učinio da hrvatska tužba ne izazove podsmijeh svjetske javnosti. Podsjetit ću da je upravo Josipović ispravio budalaštinu iz osnovne tužbe da je Srbija kriva i za genocid nad Hrvatima, ali i krajiškim Srbima. Moguće da nije imao vremena detaljnije proučiti našu argumentaciju – kaže Štrbac.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.