D.I.C. Veritas

e-Veritas, 23.12.2022, Награда “Јанко Веселиновић” Владимиру Умељићу и Милени Галић Кесеровић [Фото]

Данас је у Удружењу књижевника Србије у Београду свечано уручена награда “Јанко Веселиновић” за најбољи историјски роман објављен у прошлој години на српском језику. Једногласном одлуком жирија, којим је председавао др Радован Калабић, књижевник и историограф, овогодишњу награду равноправно су понели Владимир Умељић за роман “Вучји месец изнад куће Чарнојевића”, у издању “Филипа Вишњића” и Милена Галић Кесеровић за дело “Трагови моје крви” у издању “Хришћанске мисли” из Београда.

Свечаности је присуствовао и протојереј Арсеније Арсенијевић, Главни и одговорни уредник Радија “Слово љубве” и старешина Вазнесењског храма у центру Београда.

Награду која носи име писца “Хајдук Станка”, најчитанијег романа међу Србима, додељују Удружење књижевника Србије и СО Богатић, а додељује се од 2014. године. Први њен добитник био је Јанко Вујиновић за “Књигу о храсту”. Међу досадашњим добитницима ове престижне књижевне награде били су и Никола Моравчевић, Слободан Владушић, Рајко Лукач, Тихомир Несторовић, Драган Коларевић, Војислав Веселиновић и други.

 

Извор: Радио Слово љубве, Veritas.info

 

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.