D.I.C. Veritas

Happy TV, 08.09.2021, Štrbac u Dobro jutro Srbijo: Vrlo je mala tolerancija prema Srbima u Hrvatskoj [Video]

Gosti emisije ” Dobro jutro Srbijo” bili su Savo Šrbac- Dokumentacioni Centar Veritas i prof. dr Miloje Pršić-istoričar.

Oni su govorili na temu ne budi samo Srbin Budi e-Srbin.

Savo Šrbac- Dokumentacioni Centar Veritas izneo je svoje mišljenje na ovu temu.

- Vrhunsko umetničko delo je taj spot koji je napravljen. Kratki, jasni ubitačni spotovi koji pogađaju u srž problema su najbolji .Srbi se boje izjasniti da su Srbi Pravoslavci.Vrlo je mala tolerancija prema Srbima i Pravoslavcima. Od toga koliko će se Srba izjasniti zavise sva kolektivna prava Srba u Hrvatskoj. Ovaj popis će pokazati da će Srba biti tri procenta u Hrvatskoj ili manje i da će za sva vremena biti rešeno srpsko pitanje u Hrvatskoj- istakao je  Savo Šrbac- Dokumentacioni Centar Veritas.

Prof. dr Miloje Pršić-istoričar nadovezao se na ovu temu.

- Živeti u Hrvatskoj uopšte nije lepo za Srbe. Ni danas se Srbi se tamo ne osećaju dobro.Ruralne oblasti imaju dosta problema.Bilbordi isto ukazuju na to. Srbe Pravoslavce nisu nazivali Pravoslavcima. Ni ovo vreme nije zgodno za Srbe. Plan im je da u potpunosti da očiste Srbe iz Hrvatske. Hrvatska od 1941. do 1945. godine bila je nezavisna država. Devedesetih godina Hrvatska je uništila tri miliona knjiga na ćirilici. Ljudi žive u panici ovaj spot daje ljudima mogućnost da se relaksira da se izjasne da su Srbi. To im daje mogućnost da se na neposredan način izjasne.Spot daje priliku da se svi Srbi izjasne da su Srbi. Hrvatska je donela zakonsku obavezu da se svi moraju popisati bez izuzetka- dodao je prof. dr Miloje Pršić-istoričar.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.