D.I.C. Veritas

Hina, 12.11.2019, APOSTOLSKI NUNCIJ KOD JANDROKOVIĆA ‘RH je primjer u poštivanju vjerskih i manjinskih prava’

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio je u utorak u nastupni posjet apostolskog nuncija, nadbiskupa Giorgia Linguu koji je istaknuo da Hrvatska može biti primjer u poštivanju vjerskih i manjinskih prava, priopćeno je iz Sabora.

Jandroković je Lingui zaželio uspješan mandat, te je izrazio spremnost Hrvatske za nastavkom dobre suradnje sa Svetom Stolicom.

Predsjednik Sabora naglasio je pomoć i podršku Vatikana u borbi Hrvatske za neovisnost, međunarodno priznanje i članstvo u Europskoj uniji.

Lingua je rekao kako Hrvatska može biti primjer ostalim zemljama kada je riječ o poštivanju vjerskih i manjinskih prava, a s Jandrokovićem je razgovarao i o situaciji u jugoistočnoj Europi, s posebnim naglaskom na očuvanje položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Istaknuto je da se dobra suradnja i prijateljski odnosi odražavaju i na intenzitetu bilateralnih posjeta na visokoj razini, a razgovaralo se i o osnaživanju vrijednosti na kojima se temelje moderna društva, poput slobode, demokracije, poštovanja ljudskih prava, uključujući i pravo na vjeroispovijest, stoji u priopćenju.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.