D.I.C. Veritas

Index.hr, HINA, 18.11.2020, Išarani plakati na Botaničkom vrtu u Zagrebu: “Smrt srbo-zločincima” [Foto]

NEPOZNATI počinitelj ustaškim je simbolima išarao putujuću svjetska izložbu plakata Mirka Ilića “Tolerancija”, nastalu u povodu Međunarodnog dana tolerancije, postavljenu na ulaz u Botanički vrt PMF-a prije dva dana.

U zagrebačkoj policiji kažu da provode kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.

Botanički vrt je na svom Facebook profilu objavio fotografije s natpisom “Bez komentara”, iz kojih se vidi da su dijelovi izložbe išarani porukama “NDH” i “Smrt Srbozločincima” te ustaškim simbolima.

“Tolerancija” je edukativni i kulturno-umjetnički projekt u sklopu kojeg je zadatak svakog dizajnera bio da osmisli plakat koji svojom vizualnom porukom simbolizira toleranciju te da napiše riječ tolerancija na svom materinjem jeziku.

Izložba nosi poruku o prihvaćanju drugih, onakvima kakvi jesu, bez obzira na političko i vjersko opredjeljenje, jezične razlike, drugačije običaje i drugo.

Izložbu drugi put u Zagrebu, s Mirkom Ilićem, organizira Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, ISO – Izložbeni salon Izidor Kršnjavi, sada u suradnji s Botaničkim vrtom PMF-a u Zagrebu i kreativnom platformom Organizam. Otvorena je do 16. prosinca.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.