D.I.C. Veritas

Informer TV, 04. 09. 2023, Ustaško iživljavanje nad Srbima ne prestaje! Stalno nas hapse, a srpske institucije u Hrvatskoj ćute! [Video]

Sud u Šibeniku osudio je na 15 dana zatvora Srpkinju Milenu Borjan, zbog toga što je na Fejsbuku objavljivala rodoljubive pesme i fotografije. O konstantnom hapšenju Srba u Hrvatskoj pričali su Savo Štrbac iz “Veritasa” i Perko Matović iz centra za nacionalnu politiku.

Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku tvrdi da je ustaško iživljavanje nad Srbima prisutno i dan danas i da Hrvati žele da pošalju poruku da je posao završen i da su uspeli da isteraju većinu Srba tokom ratova, a one koji su ostali kao što je Milena Borjan žele totalno da istrebe.

- Ukidanje slobode govora je odavno prisutno u Hrvatskoj. Srpske institucije u Hrvatskoj koje treba da brane Srbe nisu ništa uradile povodom hapšenja Srpkinje Milene Borjan zbog toga što je na Fejsbuku objavljivala rodoljubive pesme i fotografije. Ustaško iživljavanje nad Srbima je prisutno i dan danas. Hrvati žele da pošalju poruku da je posao završen i da su uspeli da isteraju većinu Srba tokom ratova, a one koji su ostali žele totalno da istrebe – kazao je Perko Matović.

Savo Štrbac Dokumentaciono-informacioni centar “Veritas” navodi da hapšenje Srba je prisutno već neko vreme, a svima njima se stavlja na teret da su iz mržnje ugrozili integritet republike Hrvatske.

- Hapšenje Srba je prisutno već neko vreme, a svima njima se stavlja na teret da su iz mržnje ugrozili integritet republike Hrvatske. Član 5 u hrvatskom zakonu kaže da ko remeti red i mir isticanjem nekih simbola ili pevanjem pesama, biće uhapšen. U pesmi “Jovan Dalmatinac” se pominje Karinsko more, a ustaše su navele u optužbi protiv pevača Olujića da je bilo u pitanju “Krajiško more” i na taj način aludirali da Srbi opet žele da prave Republiku Srpsku Krajinu – rekao je Štrbac.

Celu emisiju pogledajte u videu:

Zoran Sinko

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.