D.I.C. Veritas

Informer TV, 16. 06. 2024, Info JUTRO: Amerika je Srbe proglasila lošim momcima, a sve ostale dobrim! Da li su nas greške devedesetih koštale podrške SAD? [Video]

Savo Štrbac, predsednik centra “Veritas”, gostovao je u “Info jutru” Informer TV. On je komentarisao takozvane dokumentaciono-memorijalne centre koji su se pojavili širom regiona.

Štrbac kaže da je cela priča sa ovim centrima krenula iz Hrvatske pre 20 godina.

- Ona je napravila svoje brendove o procesuiranjima neprijatelja za ratne zločine. Oni su još 2004. godine osnovali svoj centar za Domovinski rat. Oni rade isto što i Kurti u svom centru koji je osnovao prošle godine. Sve se to prenosi u celom regionu. Poznata je stvar da su njihovi stručnjaci i na Kosovu.

Oni izvoze u svet taj svoj model procesuiranja za ratne zločine. Ja sam svoj centar osnovao da bi se našom istinom, srpskom, suprostavili istinama drugih strana, jer je i tada bila svetska zavera protiv Srba, kao i sad.

U holivudskim filmovima imate crno i belo, nema nijansi. Imate dobro i loše. Čitav svet ih gleda i oni su svoje gledaoce navikli na taj pogled na svet. Trebalo je Srbe proglasiti lošim momcima, a svi ostali su dobri.

Tada smo napravili ovaj centar. Radi se i o tome da je američka administracija moćna. Oni su i glavni faktor u NATO. Dakle, rade šta hoće, posebno su tada radili šta hoće. Oni proglašavju ko je dobar, a ko loš. Jedni su danas teroristi, sutradan ih pretvaraju u oslobodioce. Kada je bilo izvesno da će doći do raspada Jugoslavije, oni su podržavali jedinstvo SFRJ i Srbe. Nakon toga Milošević nije primio američkog ambasadora 40 dana. Ne možete tako da se ponašate, eventualno će vam se vratiti i lupiti vas po glavi. Bilo je takvih grešaka – ističe Štrbac.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:

Voditelj: Ksenija Bujišić
Gost: Savo Štrbac, predsednik centra “Veritas”

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.