D.I.C. Veritas

Jutarnji list, Hina, 01.11.2019, KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ NA TWITTERU ‘Ovo je jedina prava odluka!’

Jedina prava odluka! – poručila je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u petak na Twitteru, nakon što je objavljeno da je Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru odustalo od daljnjeg postupka protiv Marijana Živkovića kojem se sudilo zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi policijske postaje 2013. godine.

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru odustalo je od daljnjeg postupka protiv Marijana Živkovića, oca dvojice poginulih branitelja, kojem se sudilo zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi policijske postaje 2013. godine.

Ćirilicau Vukovaru: Kolinda Grabar Kitarović o poštovanju prava, zakona i Ustava Foto: Twitter, scereenshot

Kako je za N1 televiziju to u petak potvrdio njegov odvjetnik Emil Mitrovski, postupak je obustavljen nakon novog psihijatrijskog vještačenja koje potvrdilo prvi nalaz prema kojem je Živković u vrijeme počinjenja djela bio neuračunljiv.

“Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru prije održavanja rasprave koja je bila zakazana za 5.11., dostavilo je podnesak Općinskom sudu u Vukovaru kojim se obustavlja postupak protiv Marijana Živkovića. Općinsko državno odvjetništvo je postupak obustavilo nakon provedenog novog psihijatrijskog vještačenja u ponovljenom postupku. Ono je potvrdilo prvo vještačenje u ovom slučaju, da je Marijan Živković u vrijeme počinjenja djela bio neubrojiv. Time je rasprava postala bespredmetna, a Marijan Živković je slobodan čovjek”, rekao je Mitrovski.

Pojasnio je da da Živković tada ponesen emocijama i mase nije mogao upravljati svojim postupcima te da se u slučajevima u kojima vještaci to utvrde uobičajeno više ne raspravlja o meritumu.

Marijan Živković izjavio je da mu je rješenje o obustavi uručeno te kratko poručio: “Ja sam mali čovjek, ali se nisam plašio ničega, a evo samo mogu plakati za mojim sinovima. Ali pravda je pobijedila i dragi Bog to valjda vidi i gleda. A i narod. Mnogi su mi rekli da se mole za mene, i sam se molim. Samo to mogu reći, hvala Bogu, ima ga i pravda je pobijedila.”

“Pravna je to pobjeda, a ne politika”, ističe Mitrovski koji smatra da se postupak nakon 2016. godine kada je Živković prvi put nepravomoćno oslobođen više nije trebao nit voditi.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.