D.I.C. Veritas

Kurir, 12.11.2019, HDZ SKUPLJA GLASOVE NA MRŽNJI PREMA SRBIMA: Plenković i Kolinda dižu rejting na etničkom čišćenju HRVATSKA

Jasna poruka preostalim Srbima u Hrvatskoj da nisu dobrodošli i da im je najbolje da se isele ili asimiluju, ocenjuje Miodrag Linta

Čelnici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković poručuju da će u trci za njen drugi mandat slediti politiku bivšeg predsednika Franje Tuđmana i od Srbije tražiti da „vrati oteto blago i arhivsku građu“, sve pod pretnjom blokade ulaskom Srbije u EU! Plenković je poručio da će pobedom osigurati „kontinuitet politike koja se temelji na političkom nasleđu Tuđmana“.

Mnogi analitičari Tuđmanovu politiku prepoznaju u rečenici iz Brionskih transkripata, gde on kaže da akcija „Oluja“ treba da bude takva „da nanesemo takve udarce da Srbi praktično nestanu“.

Predsednik Dokumentaciono-informacionog centra „Veritas“ Savo Štrbac kaže da su se nakon Tuđmanove smrti menjali predsednici i stranke na vlasti, ali da su svi dosledno sprovodili njegovu politiku.

- Kada u Hrvatskoj bude manje od tri odsto Srba u ukupnoj populaciji, onda će za sva vremena biti rešeno srpsko pitanje kao remetilačkog faktora, to je Tuđmanova politika. Na popisu 2011. u Hrvatskoj je bilo 186.000 Srba, a 1991. ih je bilo 582.000. Na narednom popisu će Srba biti manje od tri procenta u ukupnoj populaciji. Etničko čišćenje se desilo i to je utvrdio Međunarodni sud pravde u svojoj čuvenoj presudi iz 2014, kada je konstatovano da je izvršeno etničko čišćenje nad Srbima u operacijama „Bljesak“ i „Oluja“ - istakao je Štrbac.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.