D.I.C. Veritas

Kurir TV, 23. 05.2022, Štrbac izneo poražavajuće podatke: Hrvati se raduju što nas je sve manje [Video]

SRBI U HRVATSKOJ MASOVNO MENJAJU IME I VERU IZ STRAHA

Savo Štrbac, predsednik Dokumentacionog centra Veritas i Mile Bosnić, predsednik Udruženja Krajišnika u Srbiji bili su gosti Televizije Kurir u emisiji Puls Srbije povodom dijaloga o položaju Srba u Hrvatskoj danas.

Broj Srba u Hrvatskoj u odnosu na ukupan broj stanovnika pao je na četiri odsto. To nam pokazuju preliminarni podaci poslednjeg popisa stanovnika u Hrvatskoj iz kojih se vidi da je Srba manje i u odnosu na pre deset godina, kada ih je bilo 4,36 odsto.

Početkom 20. veka Srbi su činili 16 odsto stanovništva u Hrvatskoj. Početkom devedesetih, pre proterivanja posle “Oluje”, u Hrvatskoj je živelo 580.000 Srba koji su činili 12,2 odsto stanovnika.

Kako žive preostali Srbi u Hrvatskoj i da li je Oluja bila samo početak trajnog proterivanja Srba sa svojih ognjišta u ovoj zemlji pitaćemo naše goste. Sa nama su Savo Štrbac ispred Dokumentacionog centra Veritas i Mile Bosnić, predsednik udruženja Krajišnika Srbije.

O ovoj temi govorili su Savo Štrbac, dokumentacioni centar Veritas i Mile Bosanić, predsednik Udruženja Krajinšnika Srbije.

 

 

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.