D.I.C. Veritas

N1 Beograd, 08.08.2019, Dan uživo – Štrbac: Hrvatska mora da počne omladinu da uči toleranciji prema Srbima [Video]

Prošla je još jedna godišnjica vojne akcija Oluja, koju su jedni obeležili sećanjem na žrtve, a drugi proslavom pobede. Međutim, i posle nove godišnjice ostala su mnoga otvorena pitanja.

Jedno od njih jeste i to da li je Hrvatska amnestirana za ono što se događalo činjenicom da su hrvatski generali Ante Gotovine, Mladen Markač i Ivan Čermak oslobođeni u Haškom tribunalu. O tome zašto ne bi smela da bude amnestirana i šta je moguće po tom pitanju učiniti, govorio je Savo Štrbac, direktor Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas”.

Jaka je indoktrinacija u Hrvatskoj, u svim segmentima društva, počev od obrazovnih, vidi se to i u programu rada u školstvu u bilo kom uzrastu, kaže Štrbac.

Uticaj medija u Hrvatskoj je jak, Crkva je jaka, ulica, porodica, sve ima jak uticaj… država bi mogla da počne i trebalo bi da počne da kroz sve te segmente uči omladinu toleranciji prema drugima, pa tako i prema Srbima i srpskom pitanju, istakao je.

On je kazao da ratni zločini ne zastarevaju, ali procesuiranje zavisi od političke volje.

“Sudovi u regionu nisu nezavisni, ali svi u regionu imaju dovoljno propisa da procesuiraju ratne zločine, protiv učinilaca ratnih zločina”, rekao je.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.