D.I.C. Veritas

N1, FoNet, 02.08.2022, Vidović posle „Dare“ i u filmu „Oluja“: Svako treba da priča o onome što ga boli [Video]

Drago mi je što sam za kratko vreme imao prilike da učestvujem u filmovima “Dara iz Jasenovca” i “Oluja”, koji su važni ne samo za srpski već i za druge narode na ovim prostorima, jer mislim da svako treba da priča o onome što ga boli, a hrvatska akcija “Oluja” 1995. boli, rekao je glumac Zlatan Vidović.

Vidović je na konferenciji za medije povodom predstavljanja trejlera filma „Oluja“ istakao da je za potrebe rada na filmu reditelja Miloša Radunovića morao mnogo da razgovara sa rediteljem, kolegama i lektorima, ali i da prođe vojnu obuku.

Reditelj Radunović naglasio je da nije bilo lako slušati ljudske tragedije bez obzira na vremensku distancu.

„Odgovornost je ogromna kad imate 250-300.000 svedoka“, rekao je Radunović i dodao da nisu mogle da stanu sve priče ljudi sa kojima su razgovarali.

Glumica Marija Pikić kazala je da je ekipa filma prošla veliku amplitudu u radu i snimanju, ali da su uspeli da savladaju sve izazove.

Glavni protagonista filma, petnaestogodišnji glumac Ivan Vujić, istakao je da je u nekim trenucima bilo teško, jer svaka scena ima svoju težinu, a kada je takav film u pitanju, retko da se desi da neka scena ne sadrži emociju.

Premijera filma „Oluja“ očekuje se na jesen, ali još nije poznat tačan datum.

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.