D.I.C. Veritas

Pink.tv, 06.07.2020, Pravac: Savo Štrbac i Mišel Zobenica o rezultatima izbora u Hrvatskoj [Video]

Predsednik Dokumentaciono informacionog centra „Veritas“ Savo Štrbac rekao je njegov najveći utisak, što se izbora u Hrvatskoj tiče, velika razlika između anketa o izborima i preliminarnog rezultata.

- U predizbornim anketama svi su davali prednost SDP-u, levoj koaliciji, čak su im davali preko 60 mandata – izjavio je Štrbac.

- Mislim da je Plenković dao dobru analizu u pobedničkom govoru, gde kaže zašto je odabrao ovaj trenutak. Oni su mogli da održe izbore do kraja godine, njima je tek na jesen isticao taj četvorogodišnji ciklus saziva Sabora – istakao je on u emisiji “Pravac” i dodao da su na jesen očekivali drugi talas korone, te da su požurili sa izborima.

Kako smatra, kod Plenkovića je prevagnulo upravo to što je njegova Vlada koja je držala Štab protiv virusa i da su to obavili dobro.

- Imali su malo zaraženih, malo umrlih i taj uspeh je pripisan Vladi – rekao je Štrbac i podsetio da je HR predsedavala većem EU i smatra se da su uprkos svim poteškoćama koje su ih zadesile tokom predsedavanja što se korone tiče odigrali dobro tu ulogu.

Štrbac je rekao da su rezultati “Restart” koalicije potop SDP-a i dodao da tako kažu i hrvatski analitičari.

Mišel Zobenica iz Centra za međunarodnu javnu politiku rekao je da su rezultatiu izbora u Hrvatskoj izenađujući s obzirom na sva moguća predviđanja.

- Mislim da su i funkcioneri HDZ-a iznenađeni sa ubedljivom pobednom – rekao je on i dodao da se mislilio da će ako ne egal bar neko za mali procenat imati više i da će Miroslav Škoro i njegov “Domovinski puk” biti taj ključni činilac od kog će zavisiti kakva će biti buduća hrvatska vlada.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.