D.I.C. Veritas

Pink.tv, 07.01.2019, Novo jutro: Izbori u Hrvatskoj – Štrbac, Pršić, Pupovac [Video]

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac (SDSS) ocenio je da su odnosi između Srbije i Hrvatske ključni za naš region.

- Svaki čovek koji je na vrhu vlasti u ove dve zemlje ima posebnu odgovornost posebno u današnja vremena – ocenio je Pupovac u telefonskom uključenju iz Zagreba za Pink.

- Kao predstavnik Srba i svi mi Srbi u HR učinićemo sve da se unaprede odnosi između Srbije i Hrvatske. Previše je komplikacija u našem regionu i zato osećam neku vrstu političke obaveze i prema Hrvatskoj i prema Srbiji da se ti odnosi počnu unapređivati – dodao je on, rekavši da se čuo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem juče i da su dugo razgovarali telefonom, kao i da je Vučićeva čestitka Milanoviću uobičajena.

Na pitanje kakve promene pobeda Zorana Milanovića na predsedničkim izborima donosi, Pupovac ocenjuje da je još uvek rano o tome da se priča.

- Prerano je govoriti o promenama i o tome šta Milanovićeva pobeda znači za odnos Hrvatske i Srbije, ali treba očekivati promene – istakao je Pupovac.

Savo Štrbac, predsednik dokumentaciono-informacionog centra Veritas, govoreći o izborima u Hrvatskoj, rekao je da je šest procenata velika razlika u Hrvatskoj.

- Niko nije očekivao toliku razliku, čak ni štabovi predsedničkih kandidata. Iz HDZ-a je rečeno da će sa nekih 17 hiljada, po nekoj optimističnoj proceni, pobediti Kolinda. Ovde je na kraju bilo oko 105 hiljada u korist Milanovića – rekao je Štrbac u Novom jutru TV Pink.

Dr Miloje Pršić, istoričar, komentarišući izbornu kampanju u Hrvatskoj rekao je da ta kampanja uvek ima jednu prepoznatljivu karakteristiku, a to je dominantna tema odnosa Srbije i Hrvatske.

- Antagonizam koji postoji traje dosta dugo i traje u kontinuitetu, tako da je ova kampanja poprimila jedan antisrpski ton – smatra Pršić i dodaje da Milanović nije birao reči u kampanji.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.