D.I.C. Veritas

Tanjug, 18.07.2022, Savo Štrbac: Srbi u Hrvatskoj – od zanemarene manjine do zabrane predsedniku Srbije da oda poštu likvidiranima u logoru Jasenovac [Video]

Predsednik DIC Veritas Savo Štrbac dao je izjavu agenciji Tanjug u kojoj se dotakao bolnih pitanja Srba u Hrvatskoj, od svakodnevnih pitanja postojanja u postolujnoj Hrvatskoj, do raskoraka u obeležavanju godišnjica Oluje – Hrvati slave dok Srbi tuguju, a povodom još jedne potvrde o marginalizaciji Srba, sada kroz zabranu predsedniku Srbije Aleksandru Vućiću da oda poštu stradalima u hrvatskom koncentracionom logoru Jasenovac.

Predsednik Dokumentaciono informacionog centra „Veritas“ je kao neprimerene ocenio javne nastupe hrvatskih političara, posebno Grlića Radmana, koji je rekao da Vučić ne dolazi sa iskrenim namerama, već da pravi haos i unutrašnjo-političkih odnosa u Srbiji pred obeležavanje godišnjice Oluje.

Predsednik Dokumentaciono informacionog centra „Veritas“ Savo Štrbac danas je najoštrije osudio izjave hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlića Radmana o zabrani posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Jasenovcu i ocenio da je potrebno smirivanje tenzija između dve zemlje.

“Sada se najavljuju mere i kontramere, otkazuju se već planirane posete što nije dobro. Ne trebaju nam takve tenzije, trebalo bi stati na loptu i verujem da će tako nešto objaviti danas na konferenciji za medije predsednik Vučić. Srbija i Hrvatska će i dalje morati živeti jedna pored druge”, ističe Štrbac.

Snimatelj: Miloš Dimitrijević

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.